Coaching

Ieder mens komt in zijn leven kruispunten tegen. Je staat ineens voor een belangrijke beslissing – professioneel of privé. Nieuwe mogelijkheden openen zich. Je moet grote keuzes maken en waar die toe zullen leiden is niet zo maar te zeggen/ of: is onzeker.

Op dit soort momenten is het prettig als er iemand naast je staat. Iemand die het grotere geheel overziet en die je rustig maar beslist helpt de juiste keuzes te maken. Een coach.

Coaching is niet alleen relevant als je voor grote beslissingen in je leven staat. Soms loop je telkens tegen dezelfde situaties aan, waarin je je anders gedraagt dan je had willen doen: je reageerde boos en ging in de aanval, of je trok je juist terug en klapte dicht.

Als je jezelf herkent in een van deze situaties, dan zou je weleens baat kunnen hebben bij coaching.

Coaching is het meest effectief als je een coach vindt bij wie je je vertrouwd en veilig voelt. Daarom vertel ik je op deze plek graag iets over mij en mijn manier van werken.

Tijdens een coachingsgesprek werk ik met passende krachtige oefeningen op basis van Geweldloze Communicatie (ook Verbindende Communicatie of Non-Violent communication genoemd). Met deze oefeningen maak je contact met dat wat er echt in jou leeft. Dit kunnen o.a. rollenspellen of (zelf)empathie-oefeningen zijn.

Mijn kracht is mijn rust die ik uitstraal, mijn onvoorwaardelijke acceptatie van wat er in een mens leeft en mijn talent om me geheel dienend op te stellen, als ik iemand in zijn proces (bijv. een empathie-oefening of rollenspel) begeleid. In een groep ben ik meestal de rustige pool, waarmee ik help een veilige en warme sfeer te creëren. Wel weet ik snel patronen van gedrag te doorzien, en leg dan met compassie de vinger op de zere plek.

Voordat ik Verbindende Communicatie leerde kennen, miste ik harmonie in mijn leven en regelmatig waren er conflicten die ik niet zo kon oplossen zodat alle betrokkenen er blij mee waren. Sinds ik de stappen van Geweldloze Communicatie toepas in dit soort momenten, lukt het mij meestal om in verbinding te blijven in conflict situaties. Ik zie waar de ander mee zit en wat er achter dit conflict schuil gaat, welke onderliggende behoeften een rol spelen.
Met Verbindende Communicatie heb ik geleerd mezelf volledig te accepteren. Ik hoef niet meer perfect te zijn.

Wil je meer over mij weten? Hier stel ik mezelf uitgebreider voor.

Misschien weet je nog niet of coaching de juiste weg is voor jou, of heb je nog vragen. Bijvoorbeeld: hoe verloopt de coaching? Hoe zou je het in mijn specifieke situatie aanpakken? Wat win ik door coaching en wat kost het mij? – Maak dan een afspraak voor een kosteloos vrijblijvend intakegesprek. Ook als je al weet dat je een coachingstraject wilt starten, kun je van dit aanbod gebruik maken.